ပင်မအကြောင်းအရာသို့ ကျော်သွားရန်

Cache၊ မှတ်တမ်းနှင့် ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း

Settings စာမျက်နှာတွင် သိမ်းဆည်းထားသော DNS တုံ့ပြန်မှုများကို အသစ်ပြန်လည် ရယူခြင်း၊ လတ်တလော လုပ်ဆောင်မှုများကို စစ်ဆေးခြင်းနှင့် အက်ပ်ဆက်တင်များကို မူရင်းတန်ဖိုးများအတိုင်း ပြန်လည်ထားရှိခြင်းတို့ကို ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်။

DNS Cache ရှင်းလင်းခြင်း​

Mudfish သည် DNS တုံ့ပြန်မှုများကို TTL သက်တမ်းမကုန်မချင်း cache တွင် သိမ်းဆည်းထားပါသည်။ ဝဘ်ဆိုက်လိပ်စာ ပြောင်းလဲသွားပါက Settings → Method & management → Clear cache ကို နှိပ်၍ နောက်ထပ် စုံစမ်းမှုများမှစတင်ကာ တုံ့ပြန်မှုအသစ်ကို တောင်းဆိုပါ။ ဤလုပ်ဆောင်ချက်သည် Mudfish ၏ cache ကို ရှင်းလင်းပေးခြင်း ဖြစ်ပါသည်။ အက်ပ်တွင် သီးခြား DNS cache ရှိနေနိုင်ပါသည်။

DNS cache နှင့် ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux)
DNS cache နှင့် ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux)

လတ်တလော ဒိုမိန်းများ​

မှတ်တမ်း လုပ်ဆောင်ချက်ကို မူရင်းအတိုင်း ပိတ်ထားပါသည်။ Settings တွင် Display recent domains and record web logs ကို ဖွင့်ပြီး ဆက်တင်များကို အသုံးချပါက Start/Stop တွင် လတ်တလော အကြောင်းအရာ ၃၂ ခုအထိ ကြည့်ရှုနိုင်ပါသည်။ DNS စုံစမ်းမှုများကို ပြသပေးပြီး Windows/Linux တွင် ဝဘ် အကာအကွယ် ဖွင့်ထားပါက ဝဘ်ချိတ်ဆက်မှုများကိုလည်း ပြသပေးပါသည်။ ဝဘ် အကာအကွယ် ပိတ်ထားသော်လည်း DNS စုံစမ်းမှုများကို ပြသနိုင်ပါသည်။

လတ်တလော DNS စုံစမ်းမှုများ — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux)
လတ်တလော DNS စုံစမ်းမှုများ — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux)

DNS စုံစမ်းမှု မှတ်တမ်း ရှိနေရုံဖြင့် အသုံးပြုသူသည် အဆိုပါ ဝဘ်ဆိုက်သို့ အမှန်တကယ် ဝင်ရောက်ခဲ့သည်ဟု မဆိုလိုပါ။ ဝဘ်ချိတ်ဆက်မှု၏ Split send completed သည် ကနဦးဒေတာကို အောင်မြင်စွာ ပေးပို့ခဲ့သည်ကို ပြသခြင်းဖြစ်ပြီး ဝဘ်ဆိုက်မှ ပုံမှန်အတိုင်း တုံ့ပြန်ခဲ့သည်ဟု အာမမခံပါ။

Clear list ကို နှိပ်ခြင်း၊ DNS ရပ်တန့်ခြင်း သို့မဟုတ် ဆက်တင်များ အသုံးချခြင်း ပြုလုပ်ပါက မျက်နှာပြင်ပေါ်ရှိ မှတ်တမ်းများကို ရှင်းလင်းပေးပါမည်။ Windows နှင့် Linux တို့တွင် မှတ်တမ်းတင်ထားသော ဝဘ် အကာအကွယ် ဆောင်ရွက်မှု ရလဒ်များသည် service logs များတွင်လည်း ကျန်ရှိနေပါမည်။ စာရင်းကို ရှင်းလင်းခြင်း သို့မဟုတ် DNS ရပ်တန့်ခြင်း ပြုလုပ်သော်လည်း service logs များကို ဖျက်ပစ်မည် မဟုတ်ပါ။

ဆက်တင်များ ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်း​

Settings → Method & management → Reset to defaults ကို နှိပ်ပြီး Reset all settings ဖြင့် အတည်ပြုပါ။ ဆာဗာများ၊ အက်ပ်နှင့် ဒိုမိန်း စည်းမျဉ်းများ၊ ဝဘ် အကာအကွယ်၊ proxy၊ မှတ်တမ်း၊ အလိုအလျောက် စတင်ခြင်း အပါအဝင် သိမ်းဆည်းထားသော ဆက်တင်များနှင့် တည်းဖြတ်ဆဲ ပြောင်းလဲမှုများ အားလုံးကို မူလအတိုင်း ပြန်လည်သတ်မှတ်ပေးပါမည်။ ပြသသည့် ဘာသာစကားသည်လည်း စက်ပစ္စည်း၏ ဘာသာစကားသို့ ပြန်လည်ပြောင်းလဲသွားပါမည်။

DNS လည်ပတ်နေပါက မူရင်းတန်ဖိုးများဖြင့် ပြန်လည်စတင်မည်ဖြစ်ပြီး လက်ရှိ ချိတ်ဆက်မှုများ ပြတ်တောက်သွားနိုင်ပါသည်။ ရပ်တန့်ထားသော အခြေအနေဖြစ်ပါက မူလအတိုင်း ဆက်လက်ရှိနေပါမည်။ မသိမ်းဆည်းရသေးသော ပြောင်းလဲမှုများကိုသာ ပယ်ဖျက်လိုပါက Revert ကို အသုံးပြုပါ။

သုံးစွဲသူ အထောက်အပံ့ထံသို့ ရောဂါရှာဖွေရေး အချက်အလက်များ ပေးပို့လိုပါက ပြဿနာ တင်ပြခြင်း ကို အသုံးပြုပါ။