Siirry pääsisältöön

Välimuisti, historia ja palautus

Asetukset-sivulla voit päivittää tallennetut DNS-vastaukset, tarkastella viimeaikaista toimintaa ja palauttaa sovelluksen oletusasetukset.

DNS-välimuistin tyhjennys​

Mudfish säilyttää DNS-vastaukset välimuistissa niiden TTL:n päättymiseen asti. Jos sivuston osoite on muuttunut, valitse Asetukset → Yhteystapa ja hallinta → Tyhjennä välimuisti, jotta seuraava kysely hakee uuden vastauksen. Tämä tyhjentää Mudfishin välimuistin. Sovelluksilla voi olla omia DNS-välimuistejaan.

DNS-välimuisti ja palautus — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux)
DNS-välimuisti ja palautus — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux) — alkuperäinen käyttöliittymä

Viimeisimmät verkkotunnukset​

Historia on oletuksena pois käytöstä. Ota Asetuksissa käyttöön Näytä viimeisimmät verkkotunnukset ja kirjaa verkkokäsittelyn loki ja ota asetukset käyttöön. Käynnistä/pysäytä näyttää enintään 32 viimeisintä kohdetta. Näkyvissä ovat DNS-kyselyt sekä Windowsissa/Linuxissa verkkoyhteydet, jos verkkosuojaus on käytössä. DNS-kyselyt voidaan näyttää myös ilman verkkosuojausta.

Viimeisimmät DNS-kyselyt — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux)
Viimeisimmät DNS-kyselyt — Mudfish DNS 0.1.3 (Linux) — alkuperäinen käyttöliittymä

DNS-kyselyn kirjaus ei tarkoita, että käyttäjä olisi vieraillut kyseisellä sivustolla. Verkkoyhteyden Jaettu lähetys valmis tarkoittaa alkutietojen onnistunutta lähettämistä, ei sivuston onnistunutta vastausta.

Tyhjennä luettelo, DNS:n pysäyttäminen ja asetusten käyttöönotto poistavat näytön historiatiedot. Windowsissa ja Linuxissa verkkosuojauksen käsittelytulokset tallennetaan myös palvelulokiin. Luettelon tyhjentäminen tai DNS:n pysäyttäminen eivät poista palvelulokia.

Asetusten palautus​

Valitse Asetukset → Yhteystapa ja hallinta → Palauta oletukset ja vahvista valinnalla Palauta kaikki asetukset. Kaikki tallennetut asetukset ja keskeneräiset muutokset palautetaan, mukaan lukien palvelimet, sovellus- ja verkkotunnussäännöt, verkkosuojaus, välityspalvelin, historia ja automaattinen käynnistys. Näyttökieleksi palautuu laitteen kieli.

Jos DNS on käynnissä, se käynnistyy uudelleen oletuksilla ja aiemmat yhteydet voivat katketa. Jos se on pysäytetty, se pysyy pysäytettynä. Peru vain tallentamattomat muutokset valinnalla Kumoa.

Lähetä diagnostiikkatietoja asiakastuelle ongelmaraportilla.