Үндсэн агуулга руу алгасах

Muddog интернэт хуваалцах удирдлага

Muddog нь оролцогчид хоорондоо интернэт шугамаа хуваалцдаг P2P VPN юм. Та бусад оролцогчийн шугамыг ашигладаг шиг бусад оролцогч ч мөн таны компьютерээр дамжуулан интернэтэд холбогдох боломжтой. Энэ үед таны шугамын зурвасын өргөнийг ашиглах ба гадаад үйлчилгээнд таны гадаад IP-аар хандсан мэт харагдаж болно.

VPN холболт болон интернэт хуваалцахын ялгаа​

Linux болон Windows дээр багцыг суулгахад, macOS дээр аппыг анх ажиллуулж цаана ажиллах үйлчилгээг зөвшөөрөхөд хуваалцах ажиллагаа эхэлдэг. Үүнээс хойш компьютерыг асаах үед ч үйлчилгээ автоматаар ажиллана. Хувийн VPN холбогдсон эсэхээс үл хамааран хуваалцдаг.

ҮйлдэлМиний VPNМиний интернэт хуваалцах
Үйлчилгээ эхлэхӨөрөө холбох ёстой.Автоматаар эхэлнэ.
VPN холбохБусад оролцогчийн шугамыг ашиглана.Үргэлжлэн ажиллана.
Холболт салгахХуучин интернэт шугам руугаа буцна.Үргэлжлэн ажиллана.
Аппын цонх хаахХолбогдсон байсан бол хэвээр хадгалагдана.Үргэлжлэн ажиллана.
Үйлчилгээ зогсоох эсвэл багц устгахХаагдана.Хаагдана.

VPN ашиглах хүрээ, улс, MTU гэх мэт аппын хувийн VPN тохиргоог өөрчилсөн ч үргэлжилж буй хуваалцах сессийг дахин эхлүүлэхгүй.

Хуваалцах төлөв шалгах​

Холболт → Миний интернэт хуваалцах хэсгээс төлөв болон Холбогдсон хэрэглэгч-ийн тоог шалгана.

  • Хуваалцаж байна, хэрэглэгч 0: Бусад хэрэглэгчийн холболтыг хүлээж байна.
  • Хуваалцаж байна, хэрэглэгч 1 ба түүнээс дээш: Холбогдсон хэрэглэгчид интернэт хуваалцаж байна.
  • Дахин холбогдож байна: Хуваалцах холболтыг автоматаар дахин оролдож байна.
  • Үйлчилгээнд холбогдох боломжгүй: Апп үйлчилгээний төлөвийг шалгаж чадаагүй төлөв юм. Хуваалцах ажиллагаа дууссан гэж бүү дүгнээрэй.

Энэ хэсгийн Холболтын дэлгэрэнгүй-г дэлгэвэл хуваалцсан илгээсэн/хүлээн авсан дата болон төлөвийн мессежийг шалгах боломжтой. Бусад оролцогч таны шугамыг ашигласан түүхийг Хандалт ба дамжуулалтын бүртгэл-ээс шүүж харна.

Хуваалцахыг зогсоох эсвэл дахин эхлүүлэх​

Апп дотор зөвхөн хуваалцахыг унтраах унтраалга байхгүй. Хуваалцахыг зогсоохын тулд үйлдлийн системдээ тохирох аргаар цаана ажиллах үйлчилгээг зогсоох эсвэл устгана. Үйлчилгээг зогсоовол таны VPN мөн хаагдах ба үйлчилгээ зогссон байх хугацаанд шинэ VPN холболт хийх боломжгүй.

Linux​

Зөвхөн одоо ажиллаж байгаа үйлчилгээг зогсоохын тулд дараах командыг ашиглана.

sudo systemctl stop muddog-engine.service

Дараагийн удаа компьютер асахад ч мөн автоматаар хуваалцахгүй байхыг хүсвэл зогсоох болон автоматаар ажиллахыг цуцлах үйлдлийг хамт хийнэ.

sudo systemctl disable --now muddog-engine.service

Дахин ашиглахын зэрэгцээ компьютер асах үед автоматаар ажиллахыг асаах бол дараах командыг ашиглана.

sudo systemctl enable --now muddog-engine.service

Windows​

Администраторын эрхээр ажиллуулсан PowerShell дээр одоогийн үйлчилгээг зогсооно.

Stop-Service -Name muddog-engine

Дараагийн удаа компьютер асахад ч мөн хуваалцахгүй байхыг хүсвэл автоматаар ажиллахыг унтраагаад үйлчилгээг зогсооно.

Set-Service -Name muddog-engine -StartupType Disabled
Stop-Service -Name muddog-engine

Хуваалцахыг дахин эхлүүлж, компьютер асах үед автоматаар ажиллахыг мөн асаах бол дараах командыг ашиглана.

Set-Service -Name muddog-engine -StartupType Automatic
Start-Service -Name muddog-engine

macOS​

Аппын macOS цэсний мөрнөөс Service → Remove Background Service and Quit-ийг сонгоно. Цаана ажиллах үйлчилгээг устгаж аппыг хаана. Аппын файл, хэрэглэгчийн тохиргоо болон хандалт, дамжуулалтын бүртгэл хэвээр хадгалагдана.

Дахин ашиглахын тулд /Applications доторх Muddog-ийг ажиллуулж шаардлагатай үйлчилгээний зөвшөөрлийг гүйцээнэ үү. Аппыг дахин ажиллуулахад үйлчилгээг бүртгэх оролдлого хийх тул хуваалцах ажиллагаа мөн дахин эхэлж болно. Зөвшөөрөх дэлгэцийг Service → Background Service Settings… цэсээр нээх боломжтой.

Дахин ашиглах үед​

Үйлчилгээ эхлэхэд хуваалцах ажиллагаа дахин эхэлнэ. Апп нь үйлчилгээнд автоматаар дахин холбогдох боловч хувийн VPN-ийг VPN холбох товчийг дарж дахин холбох ёстой.

Linux болон Windows дээр багцыг дахин суулгах эсвэл шинэчлэхэд суулгах явцад үйлчилгээ дахин идэвхжиж эхэлдэг. macOS дээр аппыг дахин ажиллуулж үйлчилгээг зөвшөөрсний дараа дахин эхэлнэ. Цаашид оролцохгүй тохиолдолд Багц устгах хэсгийг ашиглана уу.