Gestionar la compartició d'Internet de Muddog
Muddog és una VPN P2P en què els participants comparteixen la connexió a Internet. Igual que podeu utilitzar la connexió d'un altre participant, altres participants poden accedir a Internet a través del vostre ordinador. Això consumeix amplada de banda de la vostra connexió i, per als serveis externs, pot semblar que l'accés prové de la vostra IP pública.
Diferència entre VPN i compartició d'Internet
A Linux i Windows, la compartició comença quan instal·leu el paquet. A macOS, comença quan obriu l'aplicació per primera vegada i autoritzeu el servei en segon pla. Després, el servei també s'inicia automàticament en encendre l'ordinador. La compartició funciona independentment de la connexió VPN personal.
| Acció | La vostra VPN | Compartició de la vostra connexió |
|---|---|---|
| Iniciar el servei | Cal connectar-la manualment. | Comença automàticament. |
| Connectar la VPN | Utilitza la connexió d'un altre participant. | Continua. |
| Desconnectar | Torna a la connexió habitual. | Continua. |
| Tancar la finestra de l'aplicació | Si estava connectada, es manté. | Continua. |
| Aturar el servei o desinstal·lar el paquet | S'acaba. | S'acaba. |
Canviar la configuració de la VPN personal, com l'abast, el país o l'MTU, no reinicia les sessions de compartició en curs.
Comprovar l'estat
A Connexió → Comparteixo la meva connexió a Internet, consulteu l'estat i el nombre d'usuaris connectats.
- Compartint, 0 usuaris: espera connexions d'altres usuaris.
- Compartint, 1 usuari o més: comparteix Internet amb els usuaris connectats.
- Tornant a connectar: intenta restablir automàticament la connexió de compartició.
- No es pot connectar al servei: l'aplicació no pot comprovar-ne l'estat. No ho interpreteu com una confirmació que la compartició s'ha aturat.
Desplegueu Detalls de connexió en aquest apartat per veure les dades compartides enviades i rebudes i els missatges d'estat. Consulteu l'ús que altres participants han fet de la vostra connexió a Registres d'accés i retransmissió.
Aturar o reprendre la compartició
L'aplicació no té un interruptor que desactivi només la compartició. Per aturar-la, atureu o elimineu el servei en segon pla amb el mètode del vostre sistema operatiu. Aturar el servei també tanca la vostra VPN i impedeix iniciar noves connexions VPN mentre el servei està aturat.
Linux
Per aturar només el servei actual:
sudo systemctl stop muddog-engine.service
Per aturar-lo i impedir que comparteixi automàticament al següent inici:
sudo systemctl disable --now muddog-engine.service
Per reprendre l'ús i activar també l'inici automàtic:
sudo systemctl enable --now muddog-engine.service
Windows
Atureu el servei des de PowerShell executat com a administrador:
Stop-Service -Name muddog-engine
Per impedir la compartició al següent inici, desactiveu l'inici automàtic i atureu el servei:
Set-Service -Name muddog-engine -StartupType Disabled
Stop-Service -Name muddog-engine
Per reprendre la compartició i activar l'inici automàtic:
Set-Service -Name muddog-engine -StartupType Automatic
Start-Service -Name muddog-engine
macOS
A la barra de menús de macOS, seleccioneu Service → Remove Background Service and Quit. Això elimina el servei en segon pla i tanca l'aplicació. Es conserven l'aplicació, la configuració d'usuari i els registres d'accés i retransmissió.
Per tornar-lo a utilitzar, obriu Muddog des de /Applications i completeu les autoritzacions necessàries. En iniciar-se, l'aplicació intenta registrar el servei, de manera que la compartició també es pot reprendre. Podeu obrir la pantalla d'autorització amb Service → Background Service Settings….
Quan el torneu a utilitzar
La compartició es reprèn en iniciar-se el servei. L'aplicació s'hi reconnecta automàticament, però heu de prémer Connecta la VPN per restablir la VPN personal.
A Linux i Windows, reinstal·lar o actualitzar el paquet reactiva i inicia el servei durant la instal·lació. A macOS, es reprèn després de tornar a obrir l'aplicació i autoritzar el servei. Si ja no voleu participar-hi, utilitzeu Desinstal·lar el paquet.